CT.15 YANG KEDUA…. DARIMU DARIKU

Assalaamu’alaikum Warahmatullahi Wabarakaatuh

Posting ini khas saya nukilkan sebagai tanda penghargaan yang tidak terhingga nilainya kepada sebuah persahabatan maya yang cukup unik persembahannya. Buatmu sahabat-sahabatku sekalian yang selalu sudi menyirami nur kasih dalam setiap komentar di Laman Menulis Gaya Sendiri sebuah nukilan mutiara kata yang dicipta khas :

“PERSAHABATAN IBARAT SEBIJI BENIH yang ditanam, disiram dan dijaga rapi agar mengalir melalui kekuatan akarnya. TUNAS yang kian berputik subur. Membesar menumbuhkan pohon. Berkembang menyerata ranting. Merimbun hijau dedaunan yang tak terhitung, mewangi bunga-bungaan penuh aroma keharuman dan menghasilkan buah ranum yang segar dan menyihatkan. “

– SITI FATIMAH AHMAD –

Untaian kata pemanis bicara , saya persembahkan buat MbahJiwo atas pemberian award yang cukup mengesankan jiwa dengan gelar award Blogger Kreatif. Saya sangat suka dengan perkataan kreatif itu kerana saya menyukai sesuatu yang berkaitan dengan kreativiti dan inovasi.


Selembar barcode yang meluluskan sesuatu barang itu boleh dikeluarkan untuk diterima sang pelanggan amat menyentuh hati. Kiriman jauh dari Loewyi, Arie Iswadi dan PelangiItuAku yang melangkau Laut China Selatan dan Selat Melaka melalui mel udara maya memberi aroma yang  manis buat saya sebagai blogger luar Indonesia dengan TIGA AWARD  – Truly Blogger From Indonesia –

Ketika menitip ketiga-tiga award tersebut, hati saya diliputi segenggam rasa segan namun dipayungi gumpalan awan bahagia kerana dihargai sebagai blogger Indonesia oleh sahabat-sahabat Indonesia. Sungguh saya amat terkesan dengan pemberian tersebut walau hanya kutipan maya yang tidak bernoktah jelma.

Maaf sahabat sekalian, ingin saya tegaskan bahawa award-award ini tidak akan beredar ke mana-mana kerana sudah dikunci liriknya agar ia bertakhta di makhkota  Laman Menulis Gaya Sendiri sahaja sebagai sebuah khazanah yang bernilai zabarjan dan sewangi luk-luk wal marjan. Inilah award-awardnya…

loewyi September 21, 2010 at 7:50 pm 

Sebelumnya maaf bun…. :)
Award – award….. silahkan di check….. disini

arie iswadi September 25, 2010 at 3:57 pm

Assalamualaikum, apa kabar bunda? saya punya award spesial buat bunda silahkan cek di http://numb.web.id/intermezo/award-truly-blogger-from-indonesia.html


Mbah Jiwo ucapkan terimakasih sebanyak2nya, dan sebagai ucapan terimakasih, mbah jiwo sampaikan award juga buat Ummi Siti Fatimah Ahmad :

Moga berkenan, salam hangat dari Malang, INDONESIA. – MbahJiwo –

pelangiituaku October 2, 2010 at 8:07 pm 

halooo
kawan pelangii^^
apa kabar??
oia.. ini ada oleh” dari pelangii..
awar buat kaliann..
silakan diambil di
http://pelangiituaku.wordpress.com/2010/10/02/kejutan-award-blog-dari-dua-teman-blogger-pelangi/

salam,
pelangiituaku

Award di atas kupersembahkan kepada Mereka yang setia sekuat tenaga mencerdaskan generasi bangsanya: Bunda Siti Fatimah Ahmad semoga Bunda disayang Allah. “Amiin…Ya Rabb. Terima kasih nanda Usup. Bunda menyenangi award dari nanda.  Bagus dan kreatif.  Salut buat nanda. :D”

TERIMA KASIH BUAT MBAHJIWO, LOEWYI, ARIE ISWADI DAN  PELANGIITUAKU

JUGA USUP SUPRIYADI

Sudilah, menerima AWARD PERSAHABATAN di bawah ini,  yang khusus buat kalian sebagai tanda penghargaan dan penerimaan dari saya.

Bergabung dengan postingan ini, saya tidak pernah melupai untuk menunaikan harapan NANDA USUP SUPRIYADI sesuai dengan permintaannya yang lalu:

Usup Supriyadi September 25, 2010 at 8:00 pm

bunda, *nanda iri nih*

buatkanlah buat nanda, semacam bannar satu tahunnya de Go Blog bunda, yang insya Allah jatuh pada tanggal 8 oktober. :D

Untuk membuat desain ini, saya hanya menggunakan material yang sedia ada di MS Powerpoint dalam galeri SmartArt dan Format. Untuk memikirkan desain ini, saya mengambil masa hampir 1 jam kerana berlaku pelbagai cernaan idea sambil merujuk ke blog Usup untuk mencari ilham yang sesuai dengan gaya tampilannya. Ternyata idea asal yang berbentuk abstrak dengan background yang berwarna warni kurang menepati citarasa saya (hehehe… sebab saya yang tukang desain, maka mesti guna idea kesukaan saya kan.. Betul tak ? Hak milik kekal @ )

Maka setelah beberapa waktu melakukan operasi bedah siasat, lalu terhasillah desain bagi memenuhi harapan nanda Usup untuk ULTAH 1 ‘De Go Blog’ yang bakal berlangsung esok – 8 Oktober 2010/Jumaat.

SELAMAT ULANG TAHUN PERTAMA BUAT‘DE GO BLOG’

Semoga Nanda Usup Supriyadi sudi menerima desain ULTAH 1 ‘DE GO BLOG’ yang seadanya ini. Hanya ini yang mampu bunda desainkan sebagai merai hari yang istimewa buat laman ilmu  nanda.

*

SalamFatima3SalamFatima  6 Oktober 2010 (Rabu)/ 2010 malam, Sarikei, Sarawak.

AKU…. yang selalu mengharapkan kebaikan dan kedamaian dalam kehidupan agar harmoni bumi yang dipijak dan aman langit yang dijunjung.

BUATMU: SAHABAT LAMAN MENULIS GAYA SENDIRI G2

Lantaran sibuk yang menyita waktu dan masa yang kini cukup kurang bersahabat sehingga saya tidak dapat untuk melaksanakan aktiviti anjung sana-anjung sini. Diharap sahabat sekalian dapat memahami jika ada ketikanya saya bersunyi sebentar dari menyapa.

Tidak pernah melupa, di hati tetap ada.
Tidak pernah membisu, dihati tetap berbicara.
Tidak pernah membuta, di minda tetap tergambar.
Kalian tetap dalam ingatan, hati dan minda saya.

Terima kasih atas sokongan dan kasih sayang selama bersahabat dan bersaudara.


Advertisement

41 thoughts on “CT.15 YANG KEDUA…. DARIMU DARIKU

  • Mas Zulfa…
   Iya mas… banyak yang sudah sampai ke seberang ini.
   Teknologi mempercepatkannya. Saya senang mendapat award2 dari sana kerana tidak pernah mendapat award dari Malaysia. Hehehehe… lantaran lingkungan sendiri mengesyaki saya dari sana. Gimana ya!

   Terima kasih mas atas ucap selamatnya.
   Salam ceria dari saya. 😀

 1. Asm….
  Ustazah terima kasih kenak kamek dpt tulis balit. Terima kasih waktu kamek sekeluarga beraya di sri aman last month. Rindu rasanya sik bertemu kaum keluarga di sri aman. Lebih limak tahun sik balit raya di sinun.

  • Wa’alaikum salaam Tuan Haji Faisal..
   Hehehe… suk juak nangar orang Perak nulis di sitok agik. Apa kabar kita semua di Teluk Intan ? kamek doakan semuanya sihat.

   Sama-sama juak untuk kitas sekeluarga sebab beraya di kampung tahun tok. Seronok juak dapat jalan rame-rame macam ya. rasanya raya taun tok best sekali kerana dapat berlanggar ke rumah adik beradik dekat.

   Mun ada masa dapat balit kampung, jangan sik balit. Dapat juak pegi Sarikei kelak. Salam dengan Ani kelak.
   terima kasih banyak kerana sudi bertandang lagik ke blog kamek. Datang agik kelak. 😀

  • Wa’alaikum salaam Wr. Wb.
   Selamat malam Akhmad.
   Alhamdulillah, untuk kehidupan setakat ini semuanya diselamatkan Allah dalam perlindungan dan rahmat-Nya. Amiin… Ya Rabb.

   Didoakan Akhmad dan keluarga juga demikian. Dikurniakan kebahagiaan dan kehidupan yang sejahtera.
   Salam mesra dari bunda selalu. 😀

 2. wah seru bangeeet… ikut seneng kalau pada rukun gini
  semoga terus terjalin persahabatan yang hakiki
  …………………….
  ternyata bunda juga berjiwa seni yach heeeee

  • Bchree…
   Alhamdulillah… mudahan kerukunan dalam persahabatan dan kejiranan akan tetap utuh dan kukuh.
   ……………

   Begitulah nampaknya, mas.
   Bakat yang coba diasah agar lebih tajam dan menyinar. 😀
   Terima kasih atas kunjungan yang menyenangkan.
   Salam ceria selalu. 😀

    • Mas Bchree….
     Wah… sungguh menarik sekali lombanya.
     Saya telah meluncur ke sana. Tapi apa bisa saya blogger dari Malaysia bergabung di sana ?

     Terima kasih mas atas makluman tersebut.
     Senang ada teman yang sudi berkongsi iklan sebegini.
     Salam sore yang indah dari saya di Sarikei. 😀

 3. Assalamualaikum Bunda Siti.

  Selamat untuk Kang Usup.
  dan Selamat kepada Bunda yang sudah bersusah payah membuatnya.

  Kalau untuk nanda, cukup kirimkan ayam yang dimasak dalam buluh saja Bunda.

  • Wa’alaikum salaam Nanda Aldy…
   Terima kasih atas ucap selamatnya untuk kesusahan bunda itu. 😀 senang mendapat sokongan atas kesusahpayahan itu.

   Maafkan bunda… inda bisa mengirim secara realitasnya ke sana. Tapi ayam pansuh (dimasak dalam buluh) itu, nanti bunda kirim melalui maya. Satu posting khas agar nanda dapat mencobanya di sana.

   Salam mesra selalu dari bunda. 😀

 4. bLoG ini begitu berprestasi sekali… banyak penghargaan yang telah diraih blog ini dari para blogger.
  Sungguh luar biasa…!

  Selamat yach Bu!
  semoga blognya semakin Sukses *cap jempol kanan-kiri 😀

  • Alhamdulillah…
   Terima kasih Mas Argun atas jempol kanan-kirinya.
   Saya menghargainya. Semoga bisa menulis dengan lebih baik dan dapat berbagi hikmah pada masa akan datang. Amiin..

   Mas Argun juga tidak kurangnya, saya menyukai gaya menulis dan cara fikir yang dihidangkan dalam setiap posting. Mantap. Salut dari saya.

   Salam sejahtera hendaknya. 😀

 5. Pingback: First Anniversary de Go Blog « de Go Blog

  • Mas Red…
   Alhamdulillah, saya baik dan sehat. Didoakan Red juga demikian.

   Sama sahaja musimnya mas, selalu hujan dan diselang seli dengan panas. Kini, ramai yang menghidap demam juga selsema. Semoga kita dilindungi Allah dari segala musibah yang melanda. Amiin.

   Terima kasih hadir bertanya khabar ya. Senang menerima kunjungan dari Red di Bandung. Semoga ceria selalu. 😀

 6. ummi, meski saya gak suka bagi2 award, tapi tetap hati ini penuh apresiasi buat ummi dan juga buat para narablog yang cerdas berkarya, ikhlas berbagi 🙂

  • Hai Achoey…
   Begitulah indahnya perbedaan manusia dari banyak aspek yang membuat dunia ini kelihatan unik. Tidak sama dan tidak bersetuju dalam beberapa hal walau sekecil mana sekalipun. Apa yang harus kita perbuat adalah menghormati pendirian diri dan orang lain sebagaimana nanda Achoey nyatakan di atas. Salut deh.

   Terima kasih atas kunjungan
   Salam harmoni hendaknya. 😀

 7. Assalamu’alaikum bunda,
  Barakallah ya bun rupaya bulan ini merupakan bulan yang istimewa buat bunda baik didunia nyata maupun maya. Semoga semakin cemerlang dalam berkarya..sekali lagi selamat ya bunda.

 8. Pingback: Dari Puisi Hingga Semangat Mereka « Catatan Cinta Sang Sahaja

 9. indahnya dunia blogging ini ya Bu
  kita bisa saling menghargai dan menyayangi dgn saling memberikan award.
  so….this is beauty of blogging.
  salam hangat utk keluarga
  semoga selalu sehat
  salam

  • Bunda…
   Alhamdulillah… sehat dan gembira hari ini. Semoga bunda juga demikian sehatnya.
   Iya… dunia blogging sungguh berbeza dari dunia nyata. walau tidak pernah kenal dan bersua wajah, namun hati kita bersatu menyampaikan kesenangan dalam bersapa.

   Salam hangat kembali bunda. terima kasih atas kunjungan yang selalu dinanti setiap waktu.

   Salam manis buat bunda tersayang di Tanggerang. 😀

 10. Assalamu’alaikum wr wb .

  kunjungan untuk melepas kangen ama boend dan selalu mendoakan semoga selalu dalam anugerahNya .

  kabar baik semoga untuk warga serawak khususnya untuk kluarga boend semoga selalu dalam limpahan rezki untuk dunia dan akhiratnya .

  selalu mengagumi dan selalu memuji atas semua karya dari boend yang begitu kerent dan mantap untuk di cernanya semangat dan semangat selalu …salam mesra dari ind

  • Wa’alaikum salam Sobat Guruku, Pak Doel.
   Alhamdulillah, saya, keluarga dan warga Sarawak (hehehe… sukar mahu dibilang warganya ini); semuanya baik dan sehat.
   Didoakan Pak Doel juga demikian di sana.

   Amiin… mudahan selalu bersemangat dan diberi kebaikan oleh Allah untuk terus berkarya. Selamat berlibur di penghujung pekan bersama keluarga.

   Salam mesra kembali dari saya di Sarikei. 😀

 11. Assalaamu’alaikum, Bunda

  kita serupa pelangi
  saling mewarnai

  kita bagai iqomah
  tanda jama’ah

  terima kasih ya, bunda atas awardnya. insya Allah nanti nanda ambil. o ya, bun. itu nanda belajar buat dikit-dikit awarnya, alhamdulillah jikalau berkenan menerimanya.

  bun, nanda sedang dilanda rindu dengan mantan pacar nanda… 😥

  • Wa’alaikum salaam Nanda Usup

   Bunda suka pelangi kerana:
   Pelangi itu indah
   selalu berseri mewarnai alam
   kala mentari bersinar selepas rintis hujan

   Alhamdulillah, terima kasih kembali atas awardnya nanda. Boleh tahan juga. Kalau selalu melakukan latihan, pasti akan lebih banyak ide2 yang tertangkap nanti. Salut dari bunda. 😀

   Hmm… gimana mahu membantu orang yang merindu ni.
   Harus banyak sabar dan redha apa yang berlaku. Jangan terlalu difikirkan kerana hal sebegini menyebabkan kita larut oleh bisikan syaitan. Begitulah saran bunda. 😀

 12. Assalamualaikum,
  Dear Bunda, maaf beribu maaf baru sempat berkunjung ke link ini, terima kasih banyak bunda atas banner yang sudah dipasang di halaman ini, bahkan ada foto diri saya juga.. 🙂 jadi malu, takut terkenal seperti artis. Sekali lagi terimakasih Bunda semoga persahabatan yang kita jalin benar-benar mendapat Ridho Allah SWT.

  • Wa’alaikum salaam Arie…
   Inda apa-apa. Alhamdulillah, kan sudah sampe kemari walau telat. Terima kasih atas kebaikan dalam persahabatan di maya.

   Amiin… mudahan Allah meredhai jalinan persahabatan dan persaudaraan ini. Semoga selalu sukses dan berhasil dalam apa juga bidang diceburi.

   Salam mesra dari saya. 😀

 13. Tiada kata yang dapat kuucap selain.. selamat atas award-awardnya. Semoga dengan banyaknya award tersebut semakin memotivasi dan tidak berhenti untuk terus menulis.

  • Hai Azzahra…
   Alhamdulillah, terima kasih ya atas ucap selamatnya.
   Amiin… Ya Rabbal’alamiin. Mudahan dengan dokongan dan motivasi juga doa akan menyemarakkan lagi semangat untuk terus berkarya melalui penulisan bagi berkongsi hikmah di maya pada ini.

   Senang mendapat kunjungan dari Azzahra. Semoga sukses dalam menjalani kehidupan.
   Salam mesra dan ceria selalu dari saya di Sarikei, Sarawak. 😀

  • Masyhury…

   Alhamdulillah…. semuanya karunia Allah dan sahabat2 maya semuanya baik dan ramah belaka. Hehehe… tampak janggal karena kebayakkannya dari Indonesia berbanding dari Malaysia. Apakah rezeki pertemanan saya dari sana, barangkali. Wallahu’alaam. 😀

   Terima kasih atas kunjungan Masyhury.
   Salam mesra selalu.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.