CT346. “LAUNCHING” BANNER BARU LMGS G2 – ULANG TAHUN KE 5 BERGAYA SENDIRI

15 Aug

Assalaamu’alaikum Warahmatullahi Wabarakaatuh

5ultahFatima1OGOS152015

*

SELAMAT DATANG KE LMGS G2

Terlebih dahulu ingin saya mengucapkan kata alu-aluan SALAM SEJAHTERA dan SELAMAT DATANG kepada semua pembaca blog LMGS G2 kerana sudi menghadirkan diri untuk meraikan HARI ISTIMEWA DALAM SEJARAH LMGS G2 pada hari ini.

*

salamfatima1hijrah1435

*

15 OGOS 2015

SELAMAT ULANG TAHUN KE -5 LAMAN MENULIS GAYA SENDIRI GENERASI 2 (G2)

*

5ultahFatima2LogoUltah

*

Sepanjang menyusur detik waktu 5 tahun ini, sedikit maklumat tentang LMGS G2 terkini adalah seperti berikut:

TARIKH PELANCARAN PERTAMA  : 15 Ogos 2010/5 Ramadhan 1431 H – Ahad
TARIKH SAMBUTAN ULTAH KE-5 : 15 Ogos 2015 / 30 Syawal 1436 H – Sabtu
JUMLAH ARTIKEL TERKINI            : CT1 – CT346 (346 tulisan)
PELAWAT SELURUH DUNIA           : 653,178
STATISTIK PELAWAT TERKINI   : 585,450
GOOGLE PR CHECKER                       : 3/10
WORTH OF WEB BAGI LMGS G2  : $ 728

  *

*

FASA 1 (5 TAHUN)

Mengenang kembali tarikh 15 OGOS 2010 yang lalu, sebuah BLOG BARU telah dilancarkan pada jam 6.00 pagi mengikut nama asalnya LAMAN MENULIS GAYA SENDIRI (LMGS). Blog LMGS pertama telah dibina pada Disember 2008. Kemudian LMGS itu hanya perlu saya tambah GENERASI 2 (G2).

Posting pertama CT1. PATAH TUMBUH HILANG BERGANTI bersamaan pelancaran blog LMGS Generasi Kedua (G2) merupakan kesinambungan pemikiran yang saya usahakan dengan GAYA SENDIRI.

Ia wujud dengan semangat baru tanpa rasa lelah dan putus asa setelah bangkit dari “kesedihan” dan “kepedihan” kerana terkuburnya blog LMGS asal di perkuburan maya yang hanya mampu “hidup” selama satu tahun 3 bulan.

Alhamdulillah, LMGS G2 baru memasuki FASA PERTAMA (Fasa 1) dan masih bertahan sehingga usia 5 tahun. Pastinya anak seusia ini kita gelarkan sebagai setahun jagung. Masih merangkak mengenal ilmu dan selalu inginkan kelainan dalam pemikirannya.

Mudah-mudahan LMGS G2 dan saya sebagai pengurus blog akan terus berkarya memindahkan ilmu yang bermanfaat untuk dikongsikan secara bijak sehingga sampai Fasa ke-2 pada tahun 2020.

Kepada Allah SWT saya menggunung harapan agar setiap aksara yang diwujudkan dalam patah-patah kata mempunyai kebaikan yang mengandung buah pahala bagi membangun jiwa dan mengubah minda agar optimis memandang kehidupan yang masih berbaki. untuk terus berbakti mengabdikan diri sebagai KHALIFAH ALLAH di muka bumi. Aamiin.

*

PELANCARAN BANNER BARU LMGS G2

Sehubungan dengan sambutan ULANG TAHUN (ULTAH) KE-5 blog LMGS G2, saya juga ingin meluncurkan pelancaran (launching) banner baru bagi menyemangati diri dalam berkreativiti dengan hasil tangan sendiri.

Mudahan LMGS G2 akan berjaya menarik ramai pembaca dan saya akan terus MENULIS UNTUK PERKONGSIAN BIJAK dalam membincangkan pelbagai disiplin ilmu yang dapat memberi manfaat dan dapat dimanfaatkan untuk kesejahteraan di dunia dan di akhirat.

DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PENGASIH LAGI MAHA PENYAYANG, dengan ini saya melancarkan BANNER BARU LMGS G2 pada 15 OGOS 2015 dengan tema…

LMGS G2 “BERGAYA SENDIRI”

*

bannerbaruLMGSG22015 Ultah5.15ogos 5

Banner ini sah diguna mulai 15 OGOS 2015 (Sabtu) hingga difikirkan idea terbaru pada masa hadapan.

*

BANNER LAMA (SEBELUM INI)

bannerbaruLMGSG22012-15ogos2015 4

Ditamatkan perkhidmatannya HARI INI

 *

PENGHARGAAN AWARD 2015 -LMGS G2

Tanpa memilih sesiapa yang seharusnya diberikan AWARD ULTAH KE-5 LMGS “BERGAYA SENDIRI, saya dengan penuh rasa rendah diri dan berbesar hati menganugerahkan AWARD di bawah kepada SEMUA TEMAN PEMBACA yang budiman.

*

Award5Fatimake5tahunLMGSG2

*

SILAKAN SEMUA TEMAN PEMBACA LMGS G2 yang hadir di sini pada bila-bila masa boleh mengambil dan membawa pulang AWARD di atas untuk di simpan di blog anda sebagai TANDA KENANGAN, TANDA PENGHARGAAN dan TANDA PERSAHABATAN.

Terima kasih kerana sudah bersama LMGS G2 selama ini dan sudi berkongsi fikiran juga kebijakan dalam berkomentar dan bersilaturahmi. Semoga Allah SWT mengurniakan anda rezeki yang luas, ilmu bermanfaat dan kejayaan dalam kehidupan di dunia dan di akhirat. Aamiin.

*

UNTUKMU….

SinggahFatima1TerimaKasihLMGSG2

 TERIMA KASIH ATAS SOKONGAN

*

bunga*

*

***************

SalamFatima3SalamFatima14 Ogos  2015 (Jumaat)/ 29 Syawal 1436H/ 9.30 malam. Sarikei, Sarawak

AKU…. selalu ingat setiap detik yang kini berdampingan dalam kenangan. Tidak pernah lupa selalu ingat di minda. Ternyata masa mengubah rentak hidup yang tidak terduga. Tuhan merencana yang terbaik buat sang hamba. Cuma kita tidak tahu hentian noktahnya. Redha dan pasrah menjadi zikir jiwa agar tidak menjadi sesal selamanya.

– SITI FATIMAH AHMAD –

***************

 *

DEDIKASIKU UNTUKMU…. terima kasih untuk setiap yang engkau perbuat dalam hidup yang singkat ini. Ku hargai tanpa lelah dan payah. Engkau mewangi harum dalam hati, mesra dalam jiwa hingga ke hujung nyawa. Doaku untukmu dari hatiku yang terdalam . Aamiin. Wassalaam.🙂

*

ThankYouRoseFatima*

*

KASIH …… KAU KEKAL BERDAMPINGAN DI HATI INI

*

62 Responses to “CT346. “LAUNCHING” BANNER BARU LMGS G2 – ULANG TAHUN KE 5 BERGAYA SENDIRI”

  1. alrisblog August 15, 2015 at 4:04 pm #

    Tahniah keatas blog kak Siti ni. Selamat hari jadi ke 5.

    • SITI FATIMAH AHMAD August 15, 2015 at 10:44 pm #

      Terima kasih mas Alris. Silakan sudi menerima AWARD BERGAYA SENDIRI sebagai tanda penghargaan menjadi pembaca di LMGS G2 selama ini. Salam takzim.

  2. paridahishak August 15, 2015 at 4:59 pm #

    assalam…tahniah ulang tahun blog yg ke 5…dh tukar kpd banner baru yg kbh cantik kesukaan bloggernya…tksh banyak pemberian award yg amat bermakna kpd pengunjung setia…semoga blog ini lestari mengisi ilmu yg memenafaatkan semua yg sedia menanti penerbitan karya berkualiti…

    • SITI FATIMAH AHMAD August 15, 2015 at 10:51 pm #

      Wa’alaikum salaam wr.wb, Kak Paridah Ishak….

      Aamiin Allahumma Aamiin. Terima kasih atas doanya juga ucapan selamat buat LMGS G2. Mudahan manfaat yang diperolehi berpanjangan. Terma kasih kak kerana sudi menerima AWARD BERGAYA SENDIRI dari saya. Semoga silaturahmi ini diberkati Allah SWT. Aamiin.

      Salam bahagia, kak.

  3. Evi August 16, 2015 at 10:21 pm #

    Assalamualaikum Mbak Siti,
    Wah blog kita sepantaran ya, 5 tahun. Selamat ulang tahun untuk blog tercinta ya.
    Salam manis dari Serpong🙂

    • SITI FATIMAH AHMAD August 17, 2015 at 1:59 pm #

      Wa’alaikum salaam wr.wb, mbak Evi…

      Maaf, komentar mbak tersesat dalam spam. Baru sahaja disedari.
      Terima kasih atas ucap selamat buat blog ini. Juga ucapan yang sama buat blog mbak Evi. Mudahan kita dapat memberi kongsian yang bermanfaat, mbak.

      Silakan menerima AWARD dari saya di atas dan terima kasih sering mampir kemari untuk bersilaturahmi.

      Salam semanis gula aren, mbak Evi.🙂

  4. abuikhwan August 16, 2015 at 10:35 pm #

    assalamualaikum ummi siti fatimah,
    Wah, sudah memasuki tahun yang ke-5. Tahniah, tahniah dan tahniah. Mudah-mudah terus istiqamah menulis dan berkongsi sesuatu dengan kami semua pengunjung@pembaca LMGS G2…

    ##Award-nya sudah saya ambil…terima kasih banyak-banyak!

    abuikhwan
    Kuantan, Pahang.

    • SITI FATIMAH AHMAD August 17, 2015 at 10:28 am #

      Wa’alaikum salaam wr.wb, Abu Ikhwan…

      Aamiin Ya Rabbal’alamiin. Terima kasih atas ucapan dan doa yang dilampirkan. Terima kasih kembali sudah mengambil award yang dikurniakan.

      Salam ukhuwwah.

  5. Firsty Chrysant August 16, 2015 at 10:50 pm #

    waaa… selamat Kak… milad blog yang ke 5 tahun…

    Gambarnya bagus2… bunga krisan ada tak? hehe

    • SITI FATIMAH AHMAD August 17, 2015 at 10:50 am #

      Terima kasih Firsty sudah hadir menyapa. Diharap mengambil AWARD di atas sebagai tanda penghargaan silaturahmi ke LMGS G2. Alhamdulillah, bunga matahari yang saya gandakan itu seakan bunga krisan ya.

      Bunga krisan atau bunga krisentemum memang cantik. Ia seperti bunga matahari juga. Saya sedang dalam proses mengeringkan biji dan akan menanamnya di halaman rumah saya. Kalau menjadi akan saya pamerkan di sini.

      Salam manis Firsty.

      • Firsty Chrysant August 19, 2015 at 1:01 pm #

        Sama-sama Siti…🙂

        Insya Allah aku coba… Soalnya sekarang jarang online…

        Oke… ditunggu postingan tentang bunga matahari yang ditanam ya…
        salam manis selalu…🙂

        • SITI FATIMAH AHMAD August 19, 2015 at 1:08 pm #

          Insya Allah, saya akan postingkan bunga Matahari yang sudah saya tanam 6 bulan lalu, namun hasilnya kurang memuaskan kerana tersalah musim menanamnya. Sekurangnya ada juga kenangan ya.

          Salam manis kembali.🙂

  6. Kakzakie Purvit August 17, 2015 at 7:56 am #

    Alhamdulillah… 5 tahun dah
    Tahnisah jua dari kakak moga LMGS akan terus mantap dan menjadi singgahan para blogger dan teman-teman:)

    • SITI FATIMAH AHMAD August 17, 2015 at 10:55 am #

      Alhamdulillah, masih muda blog ini, Kak. Mudahan bermanfaat seperti yang diharapkan.

      Terima kasih sudah berkunjung dan jangan lupa awardnya, kak sebagai tanda kenal dan penghargaan.

      Salam bahagia.

  7. aiharun August 18, 2015 at 5:28 am #

    Assalamualaikum. Tahniah Kak Siti Fatimah atas sambutan ulangtahun ke-5 blog ini. Moga terus istiqamah dalam perkongsian ilmu dan pengalaman. 💕

    • SITI FATIMAH AHMAD August 18, 2015 at 8:48 am #

      Wa’alaikum salaam wr.wb, Aiharun…..

      Aamiin Allahumma Aamiin. Begitulah harapan saya agar sampai pula blog ini hingga ke Fasa 2-nya (5 tahun mendatang).

      Didoakan Aiharun dan keluarga dilindungi Allah sepanjang bermukim di Jepun. Aamiin.

      Salam manis selalu.🙂

  8. El Nurien August 18, 2015 at 5:35 am #

    Assalamu ‘alaikum warahmatullahi wabarakatuhh..

    Waah,, ke istiqamahan Kakak patut diambil teladan.. Saya masih loncat-loncat dan kadang-kadang suka sembunyi..

    semoga tetap istiqamah..
    bannernya cantik..
    Terima kasih awardnya..

    salam manis persahabatan dari Banjarmasin..🙂

    • SITI FATIMAH AHMAD August 18, 2015 at 9:11 am #

      Wa’alaikum salaam wr.wb, Ummu Elnurien…

      Aamiin…aamiin. Alhamdulillah mbak. Bukan senang mahu pertahankan satu blog ini. Dua blog sahaja sudah membuat kita pening memikirkan isinya. Mudahan akan istiqamah dan kekal hingga ke tahun 10-nya. Aamiin.

      Terima kasih kembali mbak sudah menerima AWARDnya. Semoga sihat dan bahagia selalu.

      Salam manis juga.🙂

  9. abdullah August 18, 2015 at 10:03 am #

    Assalamu Alaikum tidak terasa ukhty sudah ngeblog lima tahun begitu banyak ilham suka cita datang dan pergi, semoga terus berbagi kebaikan terimakasih untuk awardnya semoga blog ini akan terus ada untuk semua sahabat

    • SITI FATIMAH AHMAD August 18, 2015 at 11:24 am #

      Wa’alaikum salaam wr.wb, akhi Abdullah…

      Aamiin Allahumma Aamiin. Alhamdulillah, begitulah harapan agar LMGS G2 ini dapat memberi kebaikan kepada pembacanya melalui perkongsian ilmu yang mudahan bermanfaat.

      Terima kasih kembali dan salam takzim.

  10. Lidya August 18, 2015 at 12:18 pm #

    Assalamualiakum bunda, TErima kasih untuk awardnya ya

    • SITI FATIMAH AHMAD August 18, 2015 at 1:16 pm #

      Wa’alaikum salaam wr.wb, mbak Lidya…

      Terima kasih kembali, Mbak. Mudahan silaturahmi ini bermanfaat buat kita bersama.

      Salam manis selalu.

  11. Akhmad Muhaimin Azzet August 18, 2015 at 12:22 pm #

    Assalamu’alaikum wr.wb.

    Alhamdulillaah…, SELAMAT ya, Mbak, lima tahun telah berbagi banyak kebaikan melalui blog. Semoga ini tidak hanya bermanfaat di dunia, tapi juga di akhirat kelak. sebuah amalan yang yang semoga senantiasa mendapatkan rahmat dan ridha dari Allah ‘Azza wa Jalla. Aamiin…

    Tentu saja saya juga mengucapkan banyak terima kasih. Jazakumullah ahsanal jaza’.

    Salam dari Jogja.

    • SITI FATIMAH AHMAD August 18, 2015 at 1:25 pm #

      Wa’alaikum salaam wr.wb, mas Amazzet…

      Aamiin Allahumma Aamiin. Alhamdulillah. 5 tahun tidak terasa berlalu namun banyak perkara dapat diambil pengajaran darinya. Mudahan manfaatnya dapat memberi kebaikan kepada kita semua di dunia dan di akhirat.

      Terima kasih kembali mas Amazzet. Semoga diberkati Allah hendaknya.
      Salam takzim dan sukses selalu.

  12. nanangrusmana August 18, 2015 at 12:49 pm #

    alhamdulillaah selamat yaa…..tetap semangat menulis ! keep writing …!

  13. Liza Fathia August 18, 2015 at 4:15 pm #

    Assalamualaikum ummi, selamat ulang tahun utk blog ummi… Semoga semakin berjaya

    • SITI FATIMAH AHMAD August 19, 2015 at 10:50 am #

      Wa’alaikum salaam wr.wb, Liza…

      Aamiin Ya Rabb. Terima kasih atas ucapan dan doanya.
      Salam mesra.🙂

  14. winnymarch August 18, 2015 at 10:30 pm #

    selamat kak Siti sudah 5 tahun saja semoga terus berkarya

  15. kips August 19, 2015 at 2:51 am #

    Assalamualaikum Wr Wb.
    Selamat hari jadi! Terima kasih award-nya, Insya Allah kalau dengan aturan bebas dapat terealisasi, sedikit telat tidaklah mengapa ya, mau cari ide postingan yang relevan dulu hehe…
    Salam hangat selalu!

    • SITI FATIMAH AHMAD August 19, 2015 at 11:17 am #

      Wa’alaikum salaam wr.wb, Kipsaint…

      Terima kasih kembali. mudahan apa yang diharapkan dapat direalisasikan agar bermanfaat untuk semua yang mengambil kebaikan dari setiap idea yang dikongsikan.

      Salam sejahtera.

  16. Titik Asa August 19, 2015 at 9:27 pm #

    Assalamu’alaikum wr. wb. Mbak Fatimah,

    ALhamdulillah, 5 tahun sudah usia blog yang Mbak Fatimah rawat ini. Semoga Mbak tetap konsisten dengan memposting pengalaman-pengalaman Mbak yang saya banyak mendapatkan wawasan baru dalam membacanya.

    Saya bawa pulang award-nya Mbak, saya akan simpan di laman Blog Award blog saya.

    Salam persahabatan dari saya di Sukabumi, West Java.

    • SITI FATIMAH AHMAD August 21, 2015 at 3:33 pm #

      Wa’alaikum wr.wb, mas Titik Asa…

      Aamiin Ya Rabb. Alhamdulillah. Mudahan akan dapat bertahan untuk masa mendatang pula serta bermanfaat untuk pembacanya.

      Terima kasih kembali mas Titik sudah menerima AWARD tersebut. Didoakan sihat sejahtera.

      Salam takzim hendaknya.

  17. monda August 20, 2015 at 8:37 pm #

    selamat ulang tahun blog ya kak
    semoga blog ini terus berkembang dan menyemarakkan dunia maya, tanda persahabatan dua negara tetangga

    • SITI FATIMAH AHMAD August 21, 2015 at 3:36 pm #

      Aamiin Allahumma Aamiin.
      Iya, mudahan begitulah harapan kita ya mbak Monda.
      Damai dan harmoni dalam serumpun bangsa.

      Salam manis selalu.🙂

  18. Adi Pradana August 21, 2015 at 12:08 am #

    Congrats yah. Smoga berkah…. Amin.

  19. Mechta August 21, 2015 at 1:50 pm #

    Alhamdulillah… Selamat yaaa…. semoga update selaluuu… begitupun semoga silaturahmi kita lestari selalu.. Aamiin🙂

    • SITI FATIMAH AHMAD August 21, 2015 at 3:40 pm #

      Aamiin Ya Rahmaan Ya Rahiim.
      Insya Allah, mbak. Mudahan akan lebih bermanfat kepada semua pembaca di masa depan. terima kasih atas doanya, mbak Mechta.

      Salam manis selalu.🙂

  20. sussi August 21, 2015 at 6:35 pm #

    Assalamualaikum kak Fatimah
    Selamat ya kak, wah ternyata sdh masuk 5 tahun ya. Kagum banget deh saya sama kak fatimah bisa tetap trus aksis. Moga terus sukses dan tetap terus berkarya🙂

    • SITI FATIMAH AHMAD August 22, 2015 at 8:12 am #

      Wa’alaikum salaam wr.wb, mbak Sussi…

      Alhamdulillah. Terima kasih atas ucap selamat dan doanya mbak Sussi. Semoga bermanfaat ya mbak.

      Salam mesra.🙂

  21. duniaely August 23, 2015 at 7:24 pm #

    Selamat ulang tahun buat blognya ya mbak Siti, semoga sukses selalu. 346? sudah banyak juga ya mbak jumlah tulisannya🙂

    • SITI FATIMAH AHMAD August 25, 2015 at 2:07 pm #

      Terima kasih mbak Ely sudah berkunjung dan doanya. Alhamdulillah, mudahan akan banyak lagi posting yang dapat dikongsikan untuk Fasa Ke-2 nya pula.

      Salam manis selalu.🙂

  22. dina roslaeni September 2, 2015 at 10:44 am #

    selamat bunda, semangat terus. duh lama ga jenguk blog sendiri dan bw an he, lagi ada kesibukan🙂

  23. Vinda Filazara September 30, 2015 at 6:14 am #

    Assalamu’alaikum. Maaf seklai Bunda, baru buka blog lagi setelah sekian lama. Entah kenapa, dengan alasan super sibuk atau sok sibuk aja sepertinya. Maafkan.
    But thanks awardnya. InsyaAllah segera pasang medali😀
    Dan, mabruk yaa untuk usia 5 tahun blognya. Semoga semakin jaya dan semakin menebar manfaat di seluruh alam raya. Aamiin

    • SITI FATIMAH AHMAD September 30, 2015 at 7:55 am #

      Wa’alaikum salaam wr.wb, Vinda …..

      Alhamdulillah, terima kasih sudah berkunjung dan lampiran doanya. Juga sudi menerima award dari bunda. Mudahan blog ini semakin bermanfaat untuk semua.

      Salam mesra.🙂

  24. Chichi October 9, 2015 at 11:20 am #

    Terimakasih Kak Siti awardnya ya..🙂
    Bisa dong kirim rekening juga..
    Hehehe
    Bercanda Kak Siti 🙂

    • SITI FATIMAH AHMAD October 9, 2015 at 11:58 am #

      Sama-sama kasih kembali Chichi… hehehe.
      Suka shopping ya…😀

      • Chichi October 12, 2015 at 4:41 pm #

        Sukaaa banget Kak Siti..
        Hihi

  25. Public Speaking Semarang 0896-1065-9643 October 16, 2015 at 3:40 pm #

    Wah , ternyata dah lama juga

    • SITI FATIMAH AHMAD October 20, 2015 at 12:42 pm #

      Alhamdulillah, masih bertahan. Mudahan 5 tahun lagi. Aamiin.
      Terima kasih.

Trackbacks/Pingbacks

  1. Persahabatan Mendatangkan Keindahan | Kip's Bandung - August 24, 2015

    […] Ahmad. Terima kasih atas tali silaturahimnya yang telah terjalin dengan hangat. Selamat hari jadi LMGS G2, semoga tambah […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: