CT346. “LAUNCHING” BANNER BARU LMGS G2 – ULANG TAHUN KE 5 BERGAYA SENDIRI

Assalaamu’alaikum Warahmatullahi Wabarakaatuh

5ultahFatima1OGOS152015

*

SELAMAT DATANG KE LMGS G2

Terlebih dahulu ingin saya mengucapkan kata alu-aluan SALAM SEJAHTERA dan SELAMAT DATANG kepada semua pembaca blog LMGS G2 kerana sudi menghadirkan diri untuk meraikan HARI ISTIMEWA DALAM SEJARAH LMGS G2 pada hari ini.

*

salamfatima1hijrah1435

*

15 OGOS 2015

SELAMAT ULANG TAHUN KE -5 LAMAN MENULIS GAYA SENDIRI GENERASI 2 (G2)

*

5ultahFatima2LogoUltah

*

Sepanjang menyusur detik waktu 5 tahun ini, sedikit maklumat tentang LMGS G2 terkini adalah seperti berikut:

TARIKH PELANCARAN PERTAMA  : 15 Ogos 2010/5 Ramadhan 1431 H – Ahad
TARIKH SAMBUTAN ULTAH KE-5 : 15 Ogos 2015 / 30 Syawal 1436 H – Sabtu
JUMLAH ARTIKEL TERKINI            : CT1 – CT346 (346 tulisan)
PELAWAT SELURUH DUNIA           : 653,178
STATISTIK PELAWAT TERKINI   : 585,450
GOOGLE PR CHECKER                       : 3/10
WORTH OF WEB BAGI LMGS G2  : $ 728

  *

*

FASA 1 (5 TAHUN)

Mengenang kembali tarikh 15 OGOS 2010 yang lalu, sebuah BLOG BARU telah dilancarkan pada jam 6.00 pagi mengikut nama asalnya LAMAN MENULIS GAYA SENDIRI (LMGS). Blog LMGS pertama telah dibina pada Disember 2008. Kemudian LMGS itu hanya perlu saya tambah GENERASI 2 (G2).

Posting pertama CT1. PATAH TUMBUH HILANG BERGANTI bersamaan pelancaran blog LMGS Generasi Kedua (G2) merupakan kesinambungan pemikiran yang saya usahakan dengan GAYA SENDIRI.

Ia wujud dengan semangat baru tanpa rasa lelah dan putus asa setelah bangkit dari “kesedihan” dan “kepedihan” kerana terkuburnya blog LMGS asal di perkuburan maya yang hanya mampu “hidup” selama satu tahun 3 bulan.

Alhamdulillah, LMGS G2 baru memasuki FASA PERTAMA (Fasa 1) dan masih bertahan sehingga usia 5 tahun. Pastinya anak seusia ini kita gelarkan sebagai setahun jagung. Masih merangkak mengenal ilmu dan selalu inginkan kelainan dalam pemikirannya.

Mudah-mudahan LMGS G2 dan saya sebagai pengurus blog akan terus berkarya memindahkan ilmu yang bermanfaat untuk dikongsikan secara bijak sehingga sampai Fasa ke-2 pada tahun 2020.

Kepada Allah SWT saya menggunung harapan agar setiap aksara yang diwujudkan dalam patah-patah kata mempunyai kebaikan yang mengandung buah pahala bagi membangun jiwa dan mengubah minda agar optimis memandang kehidupan yang masih berbaki. untuk terus berbakti mengabdikan diri sebagai KHALIFAH ALLAH di muka bumi. Aamiin.

*

PELANCARAN BANNER BARU LMGS G2

Sehubungan dengan sambutan ULANG TAHUN (ULTAH) KE-5 blog LMGS G2, saya juga ingin meluncurkan pelancaran (launching) banner baru bagi menyemangati diri dalam berkreativiti dengan hasil tangan sendiri.

Mudahan LMGS G2 akan berjaya menarik ramai pembaca dan saya akan terus MENULIS UNTUK PERKONGSIAN BIJAK dalam membincangkan pelbagai disiplin ilmu yang dapat memberi manfaat dan dapat dimanfaatkan untuk kesejahteraan di dunia dan di akhirat.

DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PENGASIH LAGI MAHA PENYAYANG, dengan ini saya melancarkan BANNER BARU LMGS G2 pada 15 OGOS 2015 dengan tema…

LMGS G2 “BERGAYA SENDIRI”

*

bannerbaruLMGSG22015 Ultah5.15ogos 5

Banner ini sah diguna mulai 15 OGOS 2015 (Sabtu) hingga difikirkan idea terbaru pada masa hadapan.

*

BANNER LAMA (SEBELUM INI)

bannerbaruLMGSG22012-15ogos2015 4

Ditamatkan perkhidmatannya HARI INI

 *

PENGHARGAAN AWARD 2015 -LMGS G2

Tanpa memilih sesiapa yang seharusnya diberikan AWARD ULTAH KE-5 LMGS “BERGAYA SENDIRI, saya dengan penuh rasa rendah diri dan berbesar hati menganugerahkan AWARD di bawah kepada SEMUA TEMAN PEMBACA yang budiman.

*

Award5Fatimake5tahunLMGSG2

*

SILAKAN SEMUA TEMAN PEMBACA LMGS G2 yang hadir di sini pada bila-bila masa boleh mengambil dan membawa pulang AWARD di atas untuk di simpan di blog anda sebagai TANDA KENANGAN, TANDA PENGHARGAAN dan TANDA PERSAHABATAN.

Terima kasih kerana sudah bersama LMGS G2 selama ini dan sudi berkongsi fikiran juga kebijakan dalam berkomentar dan bersilaturahmi. Semoga Allah SWT mengurniakan anda rezeki yang luas, ilmu bermanfaat dan kejayaan dalam kehidupan di dunia dan di akhirat. Aamiin.

*

UNTUKMU….

SinggahFatima1TerimaKasihLMGSG2

 TERIMA KASIH ATAS SOKONGAN

*

bunga*

*

***************

SalamFatima3SalamFatima14 Ogos  2015 (Jumaat)/ 29 Syawal 1436H/ 9.30 malam. Sarikei, Sarawak

AKU…. selalu ingat setiap detik yang kini berdampingan dalam kenangan. Tidak pernah lupa selalu ingat di minda. Ternyata masa mengubah rentak hidup yang tidak terduga. Tuhan merencana yang terbaik buat sang hamba. Cuma kita tidak tahu hentian noktahnya. Redha dan pasrah menjadi zikir jiwa agar tidak menjadi sesal selamanya.

– SITI FATIMAH AHMAD –

***************

 *

DEDIKASIKU UNTUKMU…. terima kasih untuk setiap yang engkau perbuat dalam hidup yang singkat ini. Ku hargai tanpa lelah dan payah. Engkau mewangi harum dalam hati, mesra dalam jiwa hingga ke hujung nyawa. Doaku untukmu dari hatiku yang terdalam . Aamiin. Wassalaam. 🙂

*

ThankYouRoseFatima*

*

KASIH …… KAU KEKAL BERDAMPINGAN DI HATI INI

*

Advertisements

62 thoughts on “CT346. “LAUNCHING” BANNER BARU LMGS G2 – ULANG TAHUN KE 5 BERGAYA SENDIRI

  1. assalam…tahniah ulang tahun blog yg ke 5…dh tukar kpd banner baru yg kbh cantik kesukaan bloggernya…tksh banyak pemberian award yg amat bermakna kpd pengunjung setia…semoga blog ini lestari mengisi ilmu yg memenafaatkan semua yg sedia menanti penerbitan karya berkualiti…

    • Wa’alaikum salaam wr.wb, Kak Paridah Ishak….

      Aamiin Allahumma Aamiin. Terima kasih atas doanya juga ucapan selamat buat LMGS G2. Mudahan manfaat yang diperolehi berpanjangan. Terma kasih kak kerana sudi menerima AWARD BERGAYA SENDIRI dari saya. Semoga silaturahmi ini diberkati Allah SWT. Aamiin.

      Salam bahagia, kak.

    • Wa’alaikum salaam wr.wb, mbak Evi…

      Maaf, komentar mbak tersesat dalam spam. Baru sahaja disedari.
      Terima kasih atas ucap selamat buat blog ini. Juga ucapan yang sama buat blog mbak Evi. Mudahan kita dapat memberi kongsian yang bermanfaat, mbak.

      Silakan menerima AWARD dari saya di atas dan terima kasih sering mampir kemari untuk bersilaturahmi.

      Salam semanis gula aren, mbak Evi. 🙂

  2. assalamualaikum ummi siti fatimah,
    Wah, sudah memasuki tahun yang ke-5. Tahniah, tahniah dan tahniah. Mudah-mudah terus istiqamah menulis dan berkongsi sesuatu dengan kami semua pengunjung@pembaca LMGS G2…

    ##Award-nya sudah saya ambil…terima kasih banyak-banyak!

    abuikhwan
    Kuantan, Pahang.

    • Wa’alaikum salaam wr.wb, Aiharun…..

      Aamiin Allahumma Aamiin. Begitulah harapan saya agar sampai pula blog ini hingga ke Fasa 2-nya (5 tahun mendatang).

      Didoakan Aiharun dan keluarga dilindungi Allah sepanjang bermukim di Jepun. Aamiin.

      Salam manis selalu. 🙂

  3. Assalamu ‘alaikum warahmatullahi wabarakatuhh..

    Waah,, ke istiqamahan Kakak patut diambil teladan.. Saya masih loncat-loncat dan kadang-kadang suka sembunyi..

    semoga tetap istiqamah..
    bannernya cantik..
    Terima kasih awardnya..

    salam manis persahabatan dari Banjarmasin.. 🙂

    • Wa’alaikum salaam wr.wb, Ummu Elnurien…

      Aamiin…aamiin. Alhamdulillah mbak. Bukan senang mahu pertahankan satu blog ini. Dua blog sahaja sudah membuat kita pening memikirkan isinya. Mudahan akan istiqamah dan kekal hingga ke tahun 10-nya. Aamiin.

      Terima kasih kembali mbak sudah menerima AWARDnya. Semoga sihat dan bahagia selalu.

      Salam manis juga. 🙂

  4. Assalamu Alaikum tidak terasa ukhty sudah ngeblog lima tahun begitu banyak ilham suka cita datang dan pergi, semoga terus berbagi kebaikan terimakasih untuk awardnya semoga blog ini akan terus ada untuk semua sahabat

    • Wa’alaikum salaam wr.wb, akhi Abdullah…

      Aamiin Allahumma Aamiin. Alhamdulillah, begitulah harapan agar LMGS G2 ini dapat memberi kebaikan kepada pembacanya melalui perkongsian ilmu yang mudahan bermanfaat.

      Terima kasih kembali dan salam takzim.

  5. Assalamu’alaikum wr.wb.

    Alhamdulillaah…, SELAMAT ya, Mbak, lima tahun telah berbagi banyak kebaikan melalui blog. Semoga ini tidak hanya bermanfaat di dunia, tapi juga di akhirat kelak. sebuah amalan yang yang semoga senantiasa mendapatkan rahmat dan ridha dari Allah ‘Azza wa Jalla. Aamiin…

    Tentu saja saya juga mengucapkan banyak terima kasih. Jazakumullah ahsanal jaza’.

    Salam dari Jogja.

    • Wa’alaikum salaam wr.wb, mas Amazzet…

      Aamiin Allahumma Aamiin. Alhamdulillah. 5 tahun tidak terasa berlalu namun banyak perkara dapat diambil pengajaran darinya. Mudahan manfaatnya dapat memberi kebaikan kepada kita semua di dunia dan di akhirat.

      Terima kasih kembali mas Amazzet. Semoga diberkati Allah hendaknya.
      Salam takzim dan sukses selalu.

  6. Assalamualaikum Wr Wb.
    Selamat hari jadi! Terima kasih award-nya, Insya Allah kalau dengan aturan bebas dapat terealisasi, sedikit telat tidaklah mengapa ya, mau cari ide postingan yang relevan dulu hehe…
    Salam hangat selalu!

  7. Assalamu’alaikum wr. wb. Mbak Fatimah,

    ALhamdulillah, 5 tahun sudah usia blog yang Mbak Fatimah rawat ini. Semoga Mbak tetap konsisten dengan memposting pengalaman-pengalaman Mbak yang saya banyak mendapatkan wawasan baru dalam membacanya.

    Saya bawa pulang award-nya Mbak, saya akan simpan di laman Blog Award blog saya.

    Salam persahabatan dari saya di Sukabumi, West Java.

    • Wa’alaikum wr.wb, mas Titik Asa…

      Aamiin Ya Rabb. Alhamdulillah. Mudahan akan dapat bertahan untuk masa mendatang pula serta bermanfaat untuk pembacanya.

      Terima kasih kembali mas Titik sudah menerima AWARD tersebut. Didoakan sihat sejahtera.

      Salam takzim hendaknya.

  8. Assalamualaikum kak Fatimah
    Selamat ya kak, wah ternyata sdh masuk 5 tahun ya. Kagum banget deh saya sama kak fatimah bisa tetap trus aksis. Moga terus sukses dan tetap terus berkarya 🙂

  9. Pingback: Persahabatan Mendatangkan Keindahan | Kip's Bandung

  10. Assalamu’alaikum. Maaf seklai Bunda, baru buka blog lagi setelah sekian lama. Entah kenapa, dengan alasan super sibuk atau sok sibuk aja sepertinya. Maafkan.
    But thanks awardnya. InsyaAllah segera pasang medali 😀
    Dan, mabruk yaa untuk usia 5 tahun blognya. Semoga semakin jaya dan semakin menebar manfaat di seluruh alam raya. Aamiin

    • Wa’alaikum salaam wr.wb, Vinda …..

      Alhamdulillah, terima kasih sudah berkunjung dan lampiran doanya. Juga sudi menerima award dari bunda. Mudahan blog ini semakin bermanfaat untuk semua.

      Salam mesra. 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s